top of page
4388309-store-robert-skyder-op-i-aarhus--.jpg

På Aarhus’ nye, moderne havnekant står noget, der ved første øjekast ligner en gammeldags dykkerklokke. Noget der netop er trukket op fra dybet - stadig med vand løbende ned over ydersiden. Inde i klokken er der plads til at en lille gruppe ad gangen kan lade sig omslutte af mørket og af havets lyde – de gode, de onde og de grusomme!

Inspiration: Dykkerklokke tegnet af Edmond Halley (1656-1748)

Inspiration: Dykkerklokke tegnet af Edmond Halley (1656-1748)

Uden at moralisere er det vores ambition at udfordre vores forestillinger om havet og dets skønhed. De fleste har nok hørt at verdenshavene er truet af forurening, overfiskning og overforbrug – men hvad betyder det egentlig – og hvordan lyder det? Og hvad sker det i et økosystem, når lyduniverset forandrer sig?

 

OCEAN produceres sideløbende med vandringsforestillingen One For The Sea med premiere i maj/juni 2023 under The Ocean Race, hvor Århus, som den første danske by nogensinde, er stopover by for den verdensomspændende kapsejlads.

En skulpturel lydinstallation

OCEAN er både en skulpturel installation og et poetisk lydværk. Skabt til at vække århusianernes nysgerrighed og med en placering på havnekanten, ligner OCEAN en gammeldags dykkerklokke, der netop er hevet op af havets dyb. Indvendigt tilbydes der et auditivt refleksionsrum hvor lyden af hvalsang, stimer af sild og rullende dønninger blander sig med skibsskruer, undervands-boringer og undersøiske vulkanudbrud. Altid mikset i et dramaturgisk lydunivers, hvor også det aktuelle og helt nære havs lyde er til stede.

Aarhus: en moderne kultur- og havneby

I dag er det relativt få århusianere, der forholder sig til de kræfter og det liv, som havet omkring os rummer. I et moderne liv er det let at overse og glemme naturen og havet. De store og små økosystemer vi indgår i. Samme moderne livsstil er en af de største trusler for havene – også lokalt i Aarhus Bugt. Med OCEAN får havet et sprog og en stemme, og med det ønsker vi at bringe bevidstheden om havet tilbage til århusianerne.

Koncept, tekst og iscenesættelse

Sara F. Søndergaard & Rasmus M. L. Skov

Komposition

Merlyn Silva

Byggere

Tiny Office

Teknik

DimsOs

Målgruppe

Alle over 12 år

Varighed

8 minutter

 

Publikum

6 personer pr. runde

Pris

Aftales pr. opsætning

Lokationskrav

Et større, åbent rum. Minimum: 4x4x3 meter med adgang til strøm (220v).

Teater Fluks står for opstilling og nedtagning

OCEAN

En skulpturel lydinstallation over havets lyde og stemninger

bottom of page