top of page
Luk op for lydfortællinger om vandets betydning for liv, samfund og Aarhus' historie. Skabt i samarbejde med Aarhus Vand og lydkunstner Niels Gade. 

Forsyningsselskabet Aarhus Vands historie begyndte for 150 år siden ved brønden på Store Torv i Aarhus. Her blev byens vandkilde forurenet af spildevand og skabte et dødeligt koleraudbrud i byen. Denne katastrofe

blev anledning til stiftelsen af det, der dengang hed Aarhus Vandforsyning.

I anledning af 150 års-jubilæet - og for at skabe positiv opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at vi både nu og i fremtiden kan drikke rent vand fra hanen - har Teater Fluks og lydkunstner Niels Gade skabt en række lydfortællinger om vandet i samarbejde med Aarhus Vand.

Intet liv uden vand

Der er tale om et poetisk og levende dyk ned i vandets verden, hvor lytteren kan dykke ned i vandets forunderlige verden og historie. Her kan du blive klogere på, hvorfor vand er kilden til alt liv.

Undervejs vil du også møde vandets egen stemme, som fortæller om vandets kredsløb og om vandets betydning for mennesker, dyr, planter og natur.

Du kan lytte til fortællingerne på din mobil ved 12 af Aarhus Vands vandposter ved Tangkrogen, Skanseparken, Mindeparken, Eskelunden, Banegårdspladsen, Mølleparken, Havnepladsen, Åparken, Botanisk Have, Klostertorv, Risskov og på Bispetorv – lige der hvor Aarhus Vand opstod tilbage i 1872.

image00006.jpeg

Kunstnerisk indhold og udvikling: Teater Fluks. Tekst og indtaling: Sara Fink Søndergaard og Rasmus Malling Lykke Skov. Indspilning, klip og lydunivers: Niels Gade. Idé og research: Aarhus Vand.

aarhusvand_logo_blå_RGB.png
Tag et lydbad med Aarhus Vand
bottom of page