top of page
Forestilling_Betonkadaver_Gorm-Branderup002.jpg

OM TEATER FLUKS

 

TEATER FLUKS er et selvproducerende performanceteater, forankret på Sydhavnen i Aarhus. I en unik gammel industribygning har vi etableret det tværkunstneriske værksted PerformanceAtelier Fluks.

Teater Fluks blev grundlagt i 2011 af Sara Fink Søndergaard og Rasmus M. L. Skov, der sammen producerer originale og intime værker. Drevet af resonans, research og relevans kombinerer vi teater, performance, installationer og lyd.

 

Gennem poetiske, kunstneriske oplevelser, nye erkendelser og positive forstyrrelser sigter Teater Fluks mod at skabe positive forandringer – i den enkelte og dermed potentielt i hele samfundet. Vi faciliterer poetiske rum og oplevelser, som kræver et aktivt oplevende publikum. Vores arbejde er researchbaseret og involverer ofte tværsektorielle samarbejder i en global kontekst.

SARA FINK SØNDERGAARD er performer og auteur. Uddannet Auteur og Iscenesætter fra Den Danske Scenekunstskole og med en akademisk baggrund i Didaktik og Musikdidaktik (MA). Søndergaards arbejde har fokus på personlige historier, refleksioner, musik, intimitet og research. Gerne i krydsfeltet mellem performance, teater og kunstinstallationer.

 

RASMUS MALLING LYKKE SKOV er performer, dramaturg og iscenesætter. Uddannet Auteur og Iscenesætter fra Den Danske Scenekunstskole, og med en akademisk baggrund i Idéhistorie (BA) og Dramaturgi (MA). Skov arbejder inden for forskellige områder af scenekunsten, primært med rod i personlige perspektiver, undersøgelser, paradokser og i krydsfeltet mellem performance, teater, lyd og installationer.

Teater Fluks' boolske cirkler_2.png

SUBJECTS MATTERS!
Siden etableringen af Teater Fluks i 2011 har vi udviklet en tilgang til vores kunstneriske arbejde som vi kalder Subject Matters.

 

Der er tale om en specifik måde at skabe værker på, der har rod i et detaljeret kunstnerisk udgangspunkt, som vi researcher udførligt ud fra. Denne tilgang understøtter vores stærke fokus på resonans, sikrer vedvarende refleksion og modet til at udvikle vores arbejde helt frem til premieren.

 

Subject Matters er også en måde at lade det konkrete udgangspunkt for et værk, guide og informere arbejdsprocessen, hvormed det får en substantiel betydning for det endelige udtryk.

RESONANS

Design uden navn-19, kopi 2_edited.png

Resonans er den fysiske og emotionelle genklang, som noget sætter i gang. En historie, et emne, et tema, et billede. Det kan starte mange steder. Det er de svingninger, der ryster en eftertanke løs.

Resonans er vores personlige og kunstneriske udgangspunkt for arbejdet med de enkelte værker. Derfor bliver det også altid unikke og autentiske værker - båret af de mennesker der er med, deres resonanser, visioner og kunstneriske forcer.

Gennem vores undersøgende, kunstneriske praksis er det vores mål at præsentere værker, der resonerer i publikum, og som er med til at sætte spørgsmålstegn ved hverdagens selvfølgeligheder.

RESEARCH

Design uden navn-19_edited.png

Vores arbejde er grundlæggende researchbaseret. Med udgangspunktet i et stærkt fælles undersøgelsespunkt er det her vi går udenfor os selv, og henter nyt materiale.

 

Vi vender hele tiden tilbage til udgangspunktet og researcher videre derfra, og skaber så vores værker ud fra det net af materiale, vi har samlet sammen rundt om udgangspunktet.

 

Vi er nysgerrige og grundige. Vi er ivrige efter at lære nyt, udvikle vores kunstneriske praksis og få fyldt depoterne godt op med viden, inspiration, nye narrativer og alternative måder at formidle på.

RELEVANS

Relevans Teater Fluks

Vi er meget opmærksomme på den kontekst vi befinder os i. Vi går nysgerrigt og lydhøre ind i de relationer, der er vævet omkring det enkelte værk: processen, omgivelserne, samarbejdspartnerne og ikke mindst publikum.

For at kunne videreformidle de resonanser og den research vi har oparbejdet, er vi meget opmærksomme på vigtigheden af også at fremhæve og videregive relevansen af de værker vi præsenterer.

 

De er aldrig kun værker i egen ret, men også altid med noget på hjerte.

 

bottom of page