top of page

SYDHAVNENS
STEMMER

en kunstnerisk lydvandring i Aarhus’ kreative bydel

Lydvandringen præsenterer dig for det, der gemmer sig bag facaden i bydelen. Sammen tager vi på en rejse ind i Sydhavnens kringlede kroge, bydelens fortællinger og undersøger områdets fremtid.

Udover at være Teater Fluks' hjemmebane, hvor vores PerformanceAtelier Fluks ligger, er den århusianske sydhavn stedet hvor kontraster mødes og bor dør om dør. I de gamle industri- og slagteribygninger findes både et kreativt vækstlag, et fungerende kvægslagteri, en genbrugscentral og opholdssteder, et bankhovedsæde samt hjælp og væresteder for gadens folk.

SYDHAVNENS STEMMER giver et indblik i netop det alsidige og mangfoldige leben og nogle af de skæbner som findes her og som præger Sydhavnen.

 

 

Samarbejde mellem byudvikling og teater

Lydvandringen er udviklet på baggrund af et kunstnerisk laboratorium i forsommeren 2021 mellem Teater Fluks og kultur- og byudviklingsbereauet Urban Goods. 

Urban Goods arbejder menneske- og stedsspecifikt, og formår at involvere det hele menneske gennem analoge processer. Set i lyset af de fremtidige omvæltninger, som Sydhavnskvarteret står overfor i form af Aarhus Kommunes byfornyelsesplaner i området, er det interessant også at kunne trække på Urban Goods ekspertise indenfor community Building og byudvikling.   

SYDHAVNENS STEMMER står pt. som et prototype-projekt til fremtidig videreudvikling. 

jY7Q7ckA.jpg

Medvirkende

Interview med Kim Grønborg, billedkunstner og leder af udstillingsstedet Spanien 18C.

Interview med Shubdeep Singh Parwana, indehaver af Soulitate Chaibar.

Tekster skrevet af og fremført af Teater Fluks.

Lyddesign af Simon Erdmann.

Musik af Kosmos Solo.

Musik af Rigmor 

Al lyd og musik er produceret og optaget i Sydhavnen, Århus.

bottom of page