top of page
_MG_5654 kopier.jpg

CTRL+ALT+DEMENS

CTRL+ALT+DEMENS er en sensorisk rejse gennem tre forskellige aspekter af demens. Gennem varme, poetiske stemninger, mytologiske billeder og personlige fortællinger kommer vi tættere på demensens forvrængende slør. Forestillingen er baseret på research, interviews og

personlige oplevelser og spiller for små intime publikumsgrupper

 

En vandringsforestilling om demens

I vores forestilling går vi et lag dybere end den traditionelle oplysningskampagne og tilbyder en kunstnerisk oplevelse af det dybe slør og tabet af sindet.

I små intime grupper føres publikum rundt til forestillingens scener. Til stedet i offentligheden og dog alligevel gemt kan publikum her få et indblik i de knuder, som demensen slår i vores hjerner. 

Selvom vi ikke kan vide, hvordan demens opleves hos de mennesker der rammes, så er der mange formodninger.

Billedsproget omkring demens er stærkt og fordommene endnu stærkere.

I arbejdet med CTRL+ALT+DEMENS har vi oplevet dybden og historiernes mangfoldighed. Oven på et liv fyldt med muligheder, mister vi kontrollen. Glemslen tager fat og vores opfattelse af virkeligheden forvrænges. Og det er der forestillingen starter.

 

"Sanserne var tydeligvis kommet til at stå pivåbne undervejs på denne vandring. Egentlig kan man vel ikke forestille sig, at ens hjerne en dag foretager et irreversibelt ’Ctrl+Alt+Delete’-klik på ens egen personlighed. Men når man oplever Ctrl+Alt+Demens med Teater Fluks, så FØLER man denne demens i sin krop. Som noget nådesløst, der filtrer ens tanker sammen

i en uløselig knude"

- Anne Middelboe Christensen, Information

Forestillingen er skabt i samarbejde med Magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og Demens Centrum Aarhus og tager udgangspunkt i research, interviews, viden og personlige fortællinger.  

Forestillingen er produceret af Teater Fluks og 1:1 Produktion, i samarbejde med Sundhed & Omsorg, Aarhus Kommune og var støttet af FO-Århus. Forestillingen har spillet flere gange - bl.a. i Bruuns Galleri (2017) og i Aarhus Domkirke og på Kvindemuseet (2018)

CTRL+ALT+DEMENS kan genopsættes flere steder. Det er derfor muligt at starte et samarbejde med henblik på at lave endnu en genopsætning andre steder i landet - alternativt kan forestillingens lydinstallation opsættes og afvikles de fleste steder. Kontakt os på rasmus@teaterfluks.dk og hør om mulighederne.

Iscenesættere og performere

Sara Fink Søndergård & Rasmus Malling Skov

Tekniske løsninger og installation

DimsOs

Lyddesign og billedside

Apperaat

Research

Teater Fluks i samarbejde med DemensCentrum Aarhus

Varighed

45 minutter

Alder: 12+

English

CTRL+ALT+DEMENTIA is an intimate sensory walking performance installed in a city mall. In groups of six, the audience experiences three different aspects of dementia. The performance was developed and presented in collaboration with The Department of Health and Care, Aarhus Municipality. 
Presented at The Aarhus Festival, Horsens Theatre festival, etc. Available for touring – and for translation

ctrl-alt-demens_pre-show_SisseDupont01.JPG
Støtter3.jpg
CTRL+ALT+DEMENS_premiere09 kopier.jpg
bottom of page