top of page
SkipperFLUKS-2-Small-Banner.jpg

HELT I SKOVEN

HELT I SKOVEN er performativ og intim teaterkollage. Forestillingen skaber en tankevækkende undersøgelse af hvorfor nogle krigsveteraner melder sig ud af samfundet og flytter i skoven

SkipperFLUKS-3.jpeg

Idé og iscenesættelse

Rasmus Malling Skov

Sara Fink Søndergaard

Medvirkende

Rasmus Malling Skov

Sara Fink Søndergaard

Varighed

Ca. 60 min.

Målgruppe

15+

Urpremiere

2013

HELT I SKOVEN er en intim og performativ teaterkollage, om hvorfor nogle soldater melder sig ud af samfundet og flytter i skoven, når de vender hjem fra krig.

De 30 tilskuere er placeret over for hinanden på taburetter.  Siddende i to halvcirkler er de med til at bygge rummet op. Bevæbnet med grundig research, brænde og økse, en specialbygget lydmaskine og en stor flaske ketchup indtager de to performere pladsen i midten.

HELT I SKOVEN er inspireret af Jyllands-Postens cavling-vindende artikelserie Hjem fra krigen, og er skabt ud fra interviews med krigsveteraner og research af faktuelle historier. Derudover er der lagt vægt på både den genklang performerne har mødt i de forskellige skæbnefortællinger, og på de steder, hvor det kan være svært at forstå veteranernes situation.

HELT I SKOVEN bringer os tæt på soldaternes beretninger, på (u)muligheden af at forstå deres oplevelser og på vores fascination af og forundring over den radikale beslutning om at flytte ud i skoven.

Med denne forestilling er vi gået tæt på et ekstraordinært fænomen, der overraskede og forundrede os. Vi har læst, set, reflekteret og interviewet os igennem en lang række rørende historier, usædvanlige skæbner og helt særlige personer. Og til sidst har vi sat det hele sammen til en stemningsmættet, fysisk og intens forestilling.

Som følge af teaterkollageformen er forestillingen bygget op af en række forskellige, korte sekvenser. Fra fysiske udvekslinger, over abstrakte afbrydelser og monologer, til refleksive dialoger.  Det er med til at give et højt tempo og en præcis rytme, som gør HELT I SKOVEN til en hæsblæsende intens og rørende oplevelse.

bottom of page