
Sydhavnen er rå og levende. Her mødes skyskrabere og slagteriarv, socialt udsatte og kunstnere, finanshuse og fristeder. Et sted hvor beton og byudvikling støder sammen med hjemløshed, kunst, industri og håb. Her ligger Teater Fluks’ hjemmebane – midt i et kulturlandskab, der emmer af fortid og summer af fremtid.
Et poetisk åndehul midt i beton, byudvikling og menneskeliv.
Hjemstavn – Sydhavn er en stedsspecifik vandreforestilling, hvor publikum udstyres med trådløse høretelefoner og inviteres med på en poetisk rejse gennem områdets kringlede kroge og skjulte stemninger. Undervejs væver stemmer, lydlandskaber, poesi og musik sig sammen til et kunstnerisk portræt af en bydel i forandring.
Forestillingen samler stemmer fra både tidligere slagteriarbejdere, kunstnere, socialt udsatte og dem, der har deres daglige færden i området i dag. Sammen tegner de et nuanceret portræt af et sted i bevægelse.
Med Hjemstavn – Sydhavnen skaber vi et øjebliks nærvær og refleksion midt i forvandlingen. Et møde med fortid, nutid og fremtid – og en invitation til at mærke, hvad det egentlig vil sige at høre til - midt i en område, der er ved at forandre sig for øjnene af os​.

Spilleperiode: 13.-19. juni 2025

Hjemstavn vender hjem
I sensommeren og efteråret 2024 skabte vi syv forskellige versioner af vandreforestillingen Hjemstavn - en rejse i tid, sted og ophav. Hver del af dette store nomadiske projekt var skræddersyet til et bestemt område i en af de syv kommuner, der omkranser Aarhus. Indtil 2024 var Kulturring Østjylland: Samsø, Odder, Hedensted, Skanderborg, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs. Nu vender projektet hjem til Sydhavnen i Aarhus, hvor Teater Fluks har hjemstavn.
Forestillingen er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond


Idé, koncept, iscenesættelse og medvirkende:
Teater Fluks v. Sara Fink Søndergaard og Rasmus M.L. Skov
​
Hjemstavnspoesi, tekst og afvikling af litterær workshop: Mads Mygind
​
Komponist, lyddesign og musik: Niels Gade
​
Lyddesign og teknik: Anders Bjerre
​
Ledende scenograf: Mie Dinesen
​
Scenografer & Puppebyggere:
Nicoline Tvistholm
Laura Feline Prip
Karen Marx
Signe Kirk
Frans Woude
Pernille Buch Eilersen
Alice Dyrhol
Kostumer: Linda Fallentin​
​
Teknik og byg: DimsOs v. Mads Gensø Gundersen og Carl Frischknecht
​
​Producent: Line Lybek Witt​​
Administration, PR & Kommunikation: Michelle Bach
​​
Content Creator/So-Me og produktionsassistent: Louise Rohde
​​​Produktionsassistent: Nina Stougård Miller
​
Grafik: Stine Sandahl
​
Forestillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Aarhus Kommune