top of page
Hvordan lyder det, når et økosystem forandres?OCEAN er en skulpturel lydinstallation over havets lyde, som ligner en gammeldags dykkerklokke. Inde i klokken er der plads til, at en lille gruppe ad gangen kan lade sig omslutte af mørket og alle havets lyde – de gode, de onde og de grusomme!

OCEAN tilbyder et refleksionsrum, hvor lyden af hvalsang, stimer af sild og rullende dønninger blander sig med skibsskruer, undervandsboringer og undersøiske vulkanudbrud - alt sammen mikset i et dramaturgisk lydunivers af Merlyn Silva. 

I dag er det relativt mennesker, der forholder sig til de kræfter og det liv, som havet omkring os rummer. I et moderne liv er det let at overse og glemme naturen og havet. De store og små økosystemer vi indgår i. Samme moderne livsstil er en af de største trusler for havene.

Med OCEAN får havet et sprog og en stemme, og med det ønsker vi at bringe bevidstheden om havet tilbage til folk.

Selve skulpturen OCEAN er udformet som en stor dykkerklokke inspireret af bl.a. Edmond Halley, der for over 300 år siden udviklede en dykkerklokke, der gav mennesket mulighed for at være under vand i op til 4 timer. På sin vis en teknologisk landvinding (eller vandivinding om man vil), og som dels bragte mennesket tættere på det våde element, dels distancerede os fra dets egentlige natur. En balance som mennesket igen og igen har udfordret. 

 

OCEANWeb2.png

OCEAN kan opleves i Aarhus som en del af det officielle program for Ocean Race fra den 30. maj - 8. juni fra klokken 10.00 - 15.00 alle dage.

 

Sted: Pier 2 (Skånegade 6, 8000 Aarhus C)

Lydinstallationen er gratis, varer 8 minutter og har plads til 6 publikum ad gangen.

Kunstnerisk indhold og udvikling: Teater Fluks. Komponist: Merlyn Silva. Teknik: DimsOs. Byggeri og formgivning: Tiny Office.

OCEAN er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes kulturudviklingspulje, Kirsten og Gunnar Fonden samt William Demant Fonden.

OCEAN
bottom of page