top of page
IMG_8367.jpg

SUBSISTENS

SUBISISTENS er en performance-installation, der undersøger afhængighed i en tid der fokuserer på uafhængighed og

individualisme. Hvad vil det sige at være afhængig af andre mennesker, og hvordan er det at være den det afhænger af?

SUBSISTENS blev videreudviklet i forbindelse med United Change 2023, hvor vi fortolkede verdensmål 1: Afskaf fattigdom. Hvad gør folk, når de møder mennesker, der intet ejer? Handler de, eller ignorerer de dem? Performancen vil skabe en intens tilstedeværelse hos publikum og opfordre til stillingtagen. 

SUBSISTENS er en performance-installation af, og i tidligere opsætninger med, Rasmus M. L. Skov. 

Når performancen starter, er performeren afklædt og placeret i et lille afgrænset felt. Performeren sidder dér på et helt bart jordlod – som udgangspunkt uden nogle af livets fornødenheder, og er helt afhængig af omverdenens nåde. I den tid de er på loddet, er de totalt afhængig af de mennesker, der kommer forbi. Alt hvad de har brug for, for at opretholde sin subsistens, skal gives til dem af forbipasserende, de ikke kender i forvejen. Performeren er til stede på loddet i 30 timer. Der er ingen fiktion, intet backstagerum, ingen garantier.

SUBSITENS har været opført flere gange i både Danmark og i udlandet - både under By-i-By i 2012 og som en del af Experimental Room Festival i Barcelona i 2015.

bottom of page