top of page
IMG_6665_CLC_IB.jpg

Screw that polarbear

Mød isbjørnen som symbol på klimakrisen, på alle vores klimasynder og på verdens samlede tilstand. Som nogle af de allerførste var Teater Fluks inviteret til at arbejde i den cirkelrunde scenebygning Black Circle. Her gennemførte vi 2021 et laboratorium med isbjørnen som omdrejningspunkt i det 360 grader runde scenerum.

Med udgangspunkt i en allerede eksisterende scene fra den kunstneriske smugkro i Crisis Loves Company arbejde Rasmus med at videreudvikle og omforme scenen, Ursus Maritimus, til at passe til Black Circles runde format, hvor performeren er placeret i midten og omgivet af publikum hele vejen rundt. 

Her dykkede vi ned i forbindelsen mellem Rasmus’ erindringer om at være klædt ud som Isbjørn til fastelavn i 2. klasse, over de grønlandske myter om isbjørnens oprindelse og forbindelser til mennesket, og til hvordan det store dyr er stillet i dag. Og til sidst gav vi Rasmus en ny mulighed for at udleve drømmen om at være isbjørn.

Black Circle: Et coronasikkert scenerum.

Det nyudviklede og nyskabte scenerum Black Circle er skabt af Eluda Dance Co. og Arkitekt Humberto Maldonado Baeza. Scenen er cirkulær og omkranset af kabiner med plads til 2, 3 eller 5 personer. Hver kabine er adskilt fra hinanden og fra scenen med plexiglas, sådan at det er muligt at opleve scenekunst sammen med medlemmer af ens egen husstand samtidig med at man holder behørig afstand. 

 

Bag projektet står et konsortium, som foruden initiativtagerne består af Nordisk Teater Laboratorium, Black Box Dance Company, Operaen i Midten, Dansk Talentakademi, Teater Fluks og Hakkehuset. Scenen er opstillet ved Odin Teatret i Holstebro og åbnede i foråret 2021. 

Black Circle er støttet af bl.a. Statens Kunstfond (sammen om kunsten), Region Midtjylland og Nationalbankens Jubilæumsfond.

Forestillingen står som pt som et laboratorium til videre udvikling. 

Performer Rasmus M. L. Skov.

bottom of page