Er du professionel selvproducerende scenekunstner? Bliv synlig og deltag i kortlægningen her
BETONKADAVER
En stemningsfuld lydoplevelse på stranden i Thyborøn
På stranden syd for Thyborøn kan du finde en række QR-koder der sidder på bunkerne mellem høfde 53 og 54. Bag hver kode gemmer sig et lille lokalt lydbillede om livet som det er netop her. Her er lokale stemmer, der fortæller om livet i Thyborøn, du kan opleve Mads Myginds bunkerlyrik og du bliver inviteret til at være et lille menneske overfor den store verden. Den store natur. De store spørgsmål.
Tag mobiltelefon og høretelefoner med og gå på opdagelse på stranden og led efter QR-koderne. Nogle er placeret så man nemt får øje på dem, og andre skal man gå på opdagelse for at finde. Hver kode rummer et unikt lydbillede og bliver tilgængelig når det scannes med telefonens kamera. Herefter kan lydbilledet afspilles fra telefonen. Det anbefales at bruge høretelefoner, for at få den bedste oplevelse.
​
Vandringsforestillingens videre liv
Lydbillederne stammer oprindeligt fra den stedsspecifikke vandringsforestilling BETONKADAVER, der blev skabt til stranden ved Thyborøn i 2019.
Forestillingen var båret af en stærk lydside, der udfoldede sig i en montageagtig form imens publikum blev ledt rundt på stranden af performere, der skabte billeder og stemninger til lydsiden. Mange af disse såkaldte lydbilleder fungerer i sin egen ret, og er ikke afhængige af at blive hørt i nogen særlig rækkefølge.
Efter forestillingen stod vi med et vedkommende, stemningsfuldt og aktuelt lydmateriale Derfor er vi glade for at vi har fået muligheden for at give disse lydbilleder et videre liv, og dermed gøre dem tilgængelige i endnu højere grad.
Koncept og iscenesættelse
Sara F. Søndergaard & Rasmus M. L. Skov
​
Bunkerlyrik
Mads Mygind
​
Lyd og musik
Niels Gade & Merlyn Silva
​
Speak
Helena Høj-Hansen
​
Samarbejde
Skjulte Steder
​
Produktion
Line Lybek Witt
​
Installation og teknik
DimsOs
​
Foto
Alexander Nicolai Gregers Poulsen
Projektet er blevet til i samarbejde med Foreningen Skjulte Steder og Sneglehuset takket være midler fra Region Midtjylland og Lemvig Kommune og tilladelse fra Kystdirektoratet. Lydbillederne er tilgængelige frem til og med 2025.