top of page

Når Sirenerne Kalder 

En inddragende og sensorisk teaterinstallation om demens, inspireret af Odysseen.

Teater Fluks har urpremiere på en ny forestilling til marts 2024. Når Sirenerne Kalder er en sansestærk og labyrintisk teaterinstallation. Et demensepos inspireret af Odysseen. I Homers uomgængelige fortælling optræder den første skriftlige repræsentation af demens formentlig; nemlig hos Odysseus’ far, Läertes.

Udstyret med trådløse høretelefoner rejser publikum i mindre grupper ind i oplevelsen og ud til forskellige øer. Hver ø har sin performer, æstetik og lydunivers, der knytter sig til specifikke aspekter af demensen.

Når Sirenerne Kalder udfolder sig i en sensorisk montageform der kombinerer inddragelse, livemusik og fortællinger om demens med tekstbidder fra Odysseen

Publikum kommer med på en performativ rejse: Fra det frådende hav i midten af rummet og ud til forskellige installatoriske øer, der hver bearbejder nogle af de kropslige og æstetiske erfaringer som demensen giver. Samtidig knyttes de op på elementer af Odysseus rejse. Her møder publikum kykloper, sirener, halvguder og sendebude. Selv Odysseus og Penelope træder frem.

​Med Når Sirenerne Kalder undersøger og iscenesætter vi de kropslige og æstetiske erfaringer, som demensen kan fremkalde - hos de ramte, såvel som hos de pårørende. Vi skaber nye poetiske, æstetiske og følelsesmæssige forbindelser til et emne, som mange steder stadig er tabu.

Når Sirenerne Kalder er tredje og sidste del af vores demenstrilogi. Læs mere om de to første forestillinger: CTRL+ALT+DEMENS og VÆK, samt spinoff lydinstallationen EN STILLE STRØM AF TID.

Praktisk Information

Alder: Fra 16 år

 

Sted:

Det tredje Rum

Jægergårdsgade 154

8000 Aarhus

Varighed: 90 min.

Pris: 90-150,-

Vi opfordrer til at man kommer frem med offentligt transport eller på cykel - skulle man være i bil er nærmeste Parkeringshus i Bruuns Galleri.

MÅLGRUPPE
 

Når Sirenerne Kalder er for alle unge og voksne fra 16 år og op. Forestillingen er også særdeles relevant for sundhedsfaglige studerende og professionelle.
 

Alle skoleforestillinger afsluttes med en efterbearbejdning, som vil være med til at udvide og forankre oplevelsen og den efterfølgende refleksion.

Grafikfiler.png

Idé, koncept og medvirkende: Teater Fluks v. Sara Fink Søndergaard og Rasmus M.L Skov.

Musik, komponist og medvirkende: Mads Horsbøl

 

Lyddesign og klip: Anders Bjerre Christensen

 

Scenografi: Aleksandra Lewon

 

Teknik: DimsOs v. Mads Gensø Gundersen og Carl Frischknecht

 

Producent: Line Lybek Witt

Sirenernes Stemme: Esthar Rose

Produktionsassistent: Nina Stougaard Miller 

PR & Kommunikation: Michelle Bach

 

Content Creator og produktionsassistent: Louise Rohde

 

Foto: Gorm Branderup

 

Grafik: Stine Sandahl

 

Forestillingen er støttet af: Aarhus Kommuness kulturudviklingspulje og Statens Kunst Fond

 

Tak til: Silent Event, Frontløberne, Dansk Stillads Service

bottom of page