top of page
DD5FF0B2-76EE-4278-A20B-CD826665BCA6.JPG

En inddragende og sensorisk teaterinstallation om demens, inspireret af Odysseen.

Teater Fluks har urpremiere på en ny forestilling til marts 2024. Når Sirenerne Kalder er en sansestærk og labyrintisk teaterinstallation. Et demensepos inspireret af Odysseen. I Homers uomgængelige fortælling optræder den første skriftlige repræsentation af demens formentlig; nemlig hos Odysseus’ far, Läertes.

Udstyret med trådløse høretelefoner rejser publikum i mindre grupper ind i oplevelsen og ud til forskellige øer. Hver ø har sin performer, æstetik og lydunivers, der knytter sig til specifikke aspekter af demensen.

Når Sirenerne Kalder udfolder sig i en sensorisk montageform der kombinerer inddragelse, livemusik og fortællinger om demens med tekstbidder fra Odysseen

Publikum kommer med på en performativ rejse: Fra det frådende hav i midten af rummet og ud til forskellige installatoriske øer, der hver bearbejder nogle af de kropslige og æstetiske erfaringer som demensen giver. Samtidig knyttes de op på elementer af Odysseus rejse. Her møder publikum kykloper, sirener, halvguder og sendebude. Selv Odysseus og Penelope træder frem.

​Med Når Sirenerne Kalder undersøger og iscenesætter vi de kropslige og æstetiske erfaringer, som demensen kan fremkalde - hos de ramte, såvel som hos de pårørende. Vi skaber nye poetiske, æstetiske og følelsesmæssige forbindelser til et emne, som mange steder stadig er tabu.

Når Sirenerne Kalder er tredje og sidste del af vores demenstrilogi. Læs mere om de to første forestillinger: CTRL+ALT+DEMENS og VÆK, samt spinoff lydinstallationen EN STILLE STRØM AF TID.

MÅLGRUPPE
 

Når Sirenerne Kalder er for alle unge og voksne fra 16 år og op. Forestillingen er også særdeles relevant for sundhedsfaglige studerende og professionelle.

Åben for turné 2025/26

Alder: Fra 16 år

Varighed: 70 min

Mål: Bredde 1000cm, Længde 1000cm Højde 400cm (kan justeres).

Kræver mørklægning

Kontakt: Skriv en mail til administrative leder Michelle Bach og hør nærmere - michelle@teaterfluks.dk

OBS: Vær opmærksom på at størstedelen af forestillingen opleves stående. Der bruges strobelys og røg i forestillingen.

Grafikfiler.png

Idé, koncept, iscenesættelse og medvirkende:

Teater Fluks v. Sara Fink Søndergaard og Rasmus M.L. Skov

 

Komponist, lyddesign, konceptudvikling og medskabende performer: Mads Horsbøl

 

Konceptudvikling, lyddesign og teknik: Anders Bjerre

 

Scenografi: Aleksandra Lewon

 

Teknik og byg: DimsOs v. Mads Gensø Gundersen og Carl Frischknecht

Lysdesign: Ise Kjems

 

Producent: Line Lybek Witt

Sirenernes Stemme: Esthar Rose

Produktionsassistent: Nina Stougaard Miller 

Administration, PR & Kommunikation: Michelle Bach

 

Content Creator og produktionsassistent: Louise Rohde

Rekvisithjælp: Dorte Wahlberg, Talita Oliveira & Kasper Tomas Magnusson

Følgeforskning: Janne Brammer & Jens Peter Jensen

 

Foto: Gorm Branderup, Louise Rohde, Anders Teibel

 

Grafik: Stine Sandahl

 

Forestillingen er støttet af: Aarhus Kommuness kulturudviklingspulje og Statens Kunst Fond

 

Tak til: Alaya Riefensthal, Merlyn Silva, Amanda Axelsen Siggaard, Linn Wittendorf, Pia Knudsen, Silent Events, Frontløberne, Ulrik Sarp Hansen, Dansk Stillads Service, Asger Koudahl, HIMHER&IT, Sydhavnspedellerne, Henrik Winther Hansen, Lydhavnen, Kim Leth Pedersen, Marcus Gyldenløve Kyed, Viktoria Borg og Mads Wahlberg.

I sand Fluks-stil brydes både scenekanten og den fjerde væg, idet publikum, på lige fod med både performere og scenografi, får lov at flyde sammen i rummets sensoriske lys- og lydunivers. Som Fluks så ofte har vist, fungerer den komplette inddragelse af publikum umådeligt godt.

Kan man lave en teaterinstallation om demens, der bygger på Homers episke heltedigt Odysseen? Det korte svar er ja. I hvert fald har Teater Fluks med Når sirenerne kalder skabt en velfungerende og tankevækkende teateroplevelse ud fra netop disse kriterier.

bottom of page